Siikajoen valokuiturakentamisen valmistelevat työt käynnissä

Siikajoella on käynnistetty rakentamista valmistelevat työt, joilla tähdätään rakentamisvaiheen toimenpiteiden sujuvuuteen. Urakoitsijoiden valinta on parhaillaan käynnissä. Rakentaminen pyritään käynnistämään tämän vuoden puolella, mikäli routaa ei ehdi muodostua.

Rakentaminen käynnistyy Siikajoella Ruukista: ensimmäinen rakentamisalue näkyy oheisesta kartasta. Rakentamisen käynnistymisen on varmistanut suotuisasti kehittynyt tilauskanta: tällä hetkellä tilauksia on koossa noin 850. Muistattehan, että vain Siikajoen Kuidun kanssa tehty liittymissopimus toimii valokuidun tilauksena. Aiemmin tehtyjen kiinnostuskyselyjen perusteella kuitua ei toimiteta.

Siikajoella on aloittanut myös uusi Täyskuitu-myyjä Tuomo Kurikka. Tuomoon voi olla yhteydessä puhelimella (050 414 3571) tai sähköpostilla tuomo.kurikka@netplaza.fi. Täyskuitu-myyjän voi kutsua maksutta kotikäynnille, jos haluaa jutella ja perehtyä valokuituliittymän etuihin syvällisemmin.

Tuomo Kurikka on tavattavissa maanantaisin Siikajoen Komppalinnan kirjastolla klo 13-15 ja tiistaisin Ruukin pääkirjastolla klo 15-17. Voit tulla tekemään tilauksen tai kysymään kysymyksiä, jos jokin valokuidussa askarruttaa. Tuomoa on myös mahdollista pyytää esittelemään valokuitua erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

– Valokuitu on mielestäni hyvä satsaus jouhevaan netinkäyttöön. Valokuitu lopettaa netin pätkimisen ja vastaa netin tiedonsiirtohaasteisiin todella pitkälle tulevaisuuteen, sanoo tietojenkäsittelyyn Oulun yliopistossa erikoistunut Kurikka.

Valokuituliittymän voi lisäksi tilata sähköisesti osoitteessa www.tayskuitu.fi/siikajoki.