Kiinteistökartoitukset aloitetaan etäyhteyttä hyödyntäen

Kiinteistökartoitukset aloitetaan viikolla 13 Siikajoen, Ruukin ja Paavolan alueilla etäyhteyttä hyödyntäen. Kartoituksen aikana teleasentaja sopii yhdessä asiakkaan kanssa, miten valokuitukaapeli vedetään tien varresta tontin läpi kiinteistölle.

Etäyhteyden kautta tehty kiinteistökartoitus vaatii sen, että asiakkaalla on olemassa sähköpostiosoite ja että hän pääsee käyttämään internet-yhteyttä tietokoneen avulla. Mikäli sähköpostiosoitetta tai internet-yhteyttä ei ole, kiinteistökartoitus siirtyy myöhempään ajankohtaan. Koronavirusepidemiasta johtuen kiinteistökartoituksia ei tehdä tällä hetkellä lainkaan paikan päällä asiakkaiden kiinteistöissä.

Näin kiinteistökartoitusprosessi etenee vaihe vaiheelta:

  • Kiinteistökartoituksista vastaavan Nordic Tele Servicen teleasentaja soittaa asiakkaalle ja kysyy, onko asiakkaalla käytettävissä sähköpostiosoitetta ja internet-yhteyttä.
  • Jos on, asiakas saa sähköpostiinsa yksilöllisen nettilinkin Draw.Chat-nimiseen piirto-ja kokousohjelmaan. Draw.Chat-ohjelma ei vaadi toimiakseen erillistä ohjelman latausta, vaan linkistä pääsee suoraan kokoukseen, jossa teleasentaja piirtää reaaliaikaisesti ehdotelman siitä, kuinka kaapeli vedetään asiakkaan tontin läpi. Samalla asentaja soittaa asiakkaalle puhelimella, jotta he voivat keskustella siitä, hyväksyykö asiakas ehdotelma vai toivooko hän siihen muutoksia. Asiakas pääsee myös itse piirtämään oman ehdotuksensa piirto-ohjelman kautta.

Kiinteistökartoitukset aloitetaan ensimmäisenä niillä alueilla, joissa rakentaminen käynnistyy huhtikuussa. Löydät nämä alueet täältä.