Katsaus valokuituverkon tämänhetkiseen rakentamis- ja käyttöönottotilanteeseen viikolla 42

Siikajoen Kuidun ensimmäiset valokuituliittymät on otettu käyttöön Ruukin keskustassa elokuun aikana. Siikajoen kylällä käyttöönotot päästään aloittamaan lokakuussa, Revonlahdella viimeistään marraskuussa ja Paavolassa marras-joulukuussa.

Liittymien käyttöönotot jatkuvat kaikilla hankealueilla syksystä talveen ja suurin osa asiakkaista saa valokuituliittymän käyttöön maaliskuuhun 2021 mennessä. Kaikilla asiakkailla liittymä on kuitenkin käytössä viimeistään heinäkuussa 2021. Valokuituverkon maarakentaminen valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä suunnitelmien mukaisesti.

Kiinteistöissä tehtävissä teleasennuksissa ja liittymien käyttöönotoissa otetaan huomioon vallitseva koronatilanne. Teleasentajat käyttävät maskeja ja kumihanskoja sekä puhdistavat asennuskohteen pinnat tarvittaessa. Asentajat ottavat yhteyttä asiakkaaseen pääsääntöisesti puhelimitse sopiakseen käyttöönottoajankohdasta.

Koska rakentaminen on jo lähes loppusuoralla koko kunnan alueella, Siikajoen Kuidun valokuituliittymän jälkiliittymämaksu on nyt 2400 €. Lue lisää liittymämaksusta Siikajoen Kuidun nettisivuilta.

Siikajoen kunta on sitoutunut tukemaan hanketta noin 840 000 euron kuntaosuudella. Hankkeen kokonaiskustannus on 6,4 miljoonaa euroa.